Импресия Розе

Импресия Розе

Бледо – розов цвят с нюанс на кайсия. Аромат деликатен, плодов – малина, череша, сладка ягода, подправки и ядки. Вкус наситен, сочен, мек, с освежаваща киселинност и траен, чист послевкус.

19.90лв.

Бледо – розов цвят с нюанс на кайсия. Аромат деликатен, плодов – малина, череша, сладка ягода, подправки и ядки. Вкус наситен, сочен, мек, с освежаваща киселинност и траен, чист послевкус.
Подходящо за пикантни ястия, десерти, студени меса и салати, пица и паста.

Мерло е винен сорт грозде с произход Франция. Добил е популярност с червените вина от Бордо, които са съчетания между Каберне совиньон, Каберне фран и Мерло. Във Франция сортът Мерло е най-популярен в областите Померол и Сейнт Емилион. Мерло е втория най-разпространен винен сорт грозде в света след Каберне Совиньон.

 В България сортът Мерло е разпространен в почти цялата страна. Като стил червените вина от Мерло варират от мощни, с богато тяло вина с висок алкохол и изразени конфитюрени аромати, шоколод и кафе, през елегантни, структурирани плодови вина с аромати на слива, горчива череша, шоколад и тютюн, до по-леки вина с аромати на ванилия и червени костилкови плодове. Виното от Мерло допълва чудесно спагети с доматен сос, пици, печено пиле с картофи, пуешко и свинско. Червените вина от Мерло се характеризират с аромати на слива, която преминава в аромат на конфитюр от сливи и петмез при по отлежалите и зрели вина. Усещат се череша, малина, графит, мока, тютюн и ванилия. Обикновено вината са елегантни със сочна плодовост, имат балансирано меко тяло, меки танини, умерена киселинност. Това ги прави предпочитаните червени вина от дамите.

Каберне совиньон е най-разпространеният в света червен винен сорт грозде, с произход от района на БордоФранция.  Освен във Франция е разпространен и в Италия,  Испания,  САЩ,  Аржентина,   Чили,  Австралия,  Нова Зеландия,  ЮАР и др. Отглежда се във всички лозарски страни и заема около 10% от световните площи с лозови насаждения. В България Каберне совиньон е на първо място между сортовете за червени вина. Виното е добър спътник на червени меса – агнешко, телешко, барбекю и бургери, както и на зрели сирена. Съчетанието на богатата танинова структура на виното с пикантни мазни храни, наситени и с протеини е близо до съвършенството.

Най-високо оценените червени вина в света за всички времена са от Каберне совиньон или купажи на основата му. Сортовите вина Каберне совиньон се отличават с наситен тъмночервен цвят, добра плътност и интензивен аромат на дребни червени плодове – касис, боровинка, къпина и черница. Опитни дегустатори откриват характерни нюанси на мента и виолетка, евкалипт и кедър. При отлежаването в дъбови бъчви вината развиват богат, комплексен аромат, добавят се тонове на подправки, дъб, дим,шоколад, ванилия и канела. Обикновено вината разкриват максималните си качества след 3 до 10-годишно отлежаване. Добре структурираните вина от сорта са годни за отлежаване до няколко десетилетия.

Шардоне

Тамянка

Розе

Ризлинг

Мерло

Каберне

Бокс - Ризлинг, Шардоне, Тамянка

Бокс - Каберне Совиньон и Мерло

Бокс - Розе

Бокс 5л - Ризлинг, Шардоне, Тамянка

запишите се за нашия нюзлетър