Импресия Розе

Импресия Розе

Бледо – розов цвят с нюанс на кайсия. Аромат деликатен, плодов – малина, череша, сладка ягода, подправки и ядки. Вкус наситен, сочен, мек, с освежаваща киселинност и траен, чист послевкус.

21.90лв.

Бледо – розов цвят с нюанс на кайсия. Аромат деликатен, плодов – малина, череша, сладка ягода, подправки и ядки. Вкус наситен, сочен, мек, с освежаваща киселинност и траен, чист послевкус.
Подходящо за пикантни ястия, десерти, студени меса и салати, пица и паста.

Мерло е винен сорт грозде с произход Франция. Добил е популярност с червените вина от Бордо, които са съчетания между Каберне совиньон, Каберне фран и Мерло. Във Франция сортът Мерло е най-популярен в областите Померол и Сейнт Емилион. Мерло е втория най-разпространен винен сорт грозде в света след Каберне Совиньон.

 В България сортът Мерло е разпространен в почти цялата страна. Като стил червените вина от Мерло варират от мощни, с богато тяло вина с висок алкохол и изразени конфитюрени аромати, шоколод и кафе, през елегантни, структурирани плодови вина с аромати на слива, горчива череша, шоколад и тютюн, до по-леки вина с аромати на ванилия и червени костилкови плодове. Виното от Мерло допълва чудесно спагети с доматен сос, пици, печено пиле с картофи, пуешко и свинско. Червените вина от Мерло се характеризират с аромати на слива, която преминава в аромат на конфитюр от сливи и петмез при по отлежалите и зрели вина. Усещат се череша, малина, графит, мока, тютюн и ванилия. Обикновено вината са елегантни със сочна плодовост, имат балансирано меко тяло, меки танини, умерена киселинност. Това ги прави предпочитаните червени вина от дамите.

Каберне совиньон е най-разпространеният в света червен винен сорт грозде, с произход от района на БордоФранция.  Освен във Франция е разпространен и в Италия,  Испания,  САЩ,  Аржентина,   Чили,  Австралия,  Нова Зеландия,  ЮАР и др. Отглежда се във всички лозарски страни и заема около 10% от световните площи с лозови насаждения. В България Каберне совиньон е на първо място между сортовете за червени вина. Виното е добър спътник на червени меса – агнешко, телешко, барбекю и бургери, както и на зрели сирена. Съчетанието на богатата танинова структура на виното с пикантни мазни храни, наситени и с протеини е близо до съвършенството.

Най-високо оценените червени вина в света за всички времена са от Каберне совиньон или купажи на основата му. Сортовите вина Каберне совиньон се отличават с наситен тъмночервен цвят, добра плътност и интензивен аромат на дребни червени плодове – касис, боровинка, къпина и черница. Опитни дегустатори откриват характерни нюанси на мента и виолетка, евкалипт и кедър. При отлежаването в дъбови бъчви вината развиват богат, комплексен аромат, добавят се тонове на подправки, дъб, дим,шоколад, ванилия и канела. Обикновено вината разкриват максималните си качества след 3 до 10-годишно отлежаване. Добре структурираните вина от сорта са годни за отлежаване до няколко десетилетия.

Шардоне

Тамянка

Розе

Ризлинг

Мерло

Каберне

Импресия бяло

Импресия червено

Импресия розе

Ризлинг barrel aged

Шардоне barrel aged

Мерло barrel aged

ЕПВ "Шардоне" екстра сухо

ЕПВ Розе "Каберне совиньон" екстра сухo

Бокс - Ризлинг, Шардоне, Тамянка

Бокс - Каберне Совиньон и Мерло

Бокс - Розе

Бокс 5л - Ризлинг, Шардоне, Тамянка

запишите се за нашия нюзлетър