Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Рубинено червен цвят

Аромат на черни горски плодове

Послевкус на шоколад и кафе

15.90лв.

Вила Гривица Каберне Совиньон се отличава със своя наситено рубиново червен цвят. Преди да отпиете и глътка ще усетите аромат на черни горски плодове, касис и свеж червен пипер. Когато го опитате, ще се насладите на интензивния му вкус с кадифени танини, а в послевкуса ще доловите черен шоколад и кафе.

Нашето Каберне Совиньон е подходящо за говеждо месо, агнешко и дивеч, твърди сирена и пикантни храни.

Каберне совиньон е най-разпространеният в света червен винен сорт грозде, с произход от района на БордоФранция.  Освен във Франция е разпространен и в Италия,  Испания,  САЩ,  Аржентина,   Чили,  Австралия,  Нова Зеландия,  ЮАР и др. Отглежда се във всички лозарски страни и заема около 10% от световните площи с лозови насаждения. В България Каберне совиньон е на първо място между сортовете за червени вина. Виното е добър спътник на червени меса – агнешко, телешко, барбекю и бургери, както и на зрели сирена. Съчетанието на богатата танинова структура на виното с пикантни мазни храни, наситени и с протеини е близо до съвършенството.

Най-високо оценените червени вина в света за всички времена са от Каберне совиньон или купажи на основата му. Сортовите вина Каберне совиньон се отличават с наситен тъмночервен цвят, добра плътност и интензивен аромат на дребни червени плодове – касис, боровинка, къпина и черница. Опитни дегустатори откриват характерни нюанси на мента и виолетка, евкалипт и кедър. При отлежаването в дъбови бъчви вината развиват богат, комплексен аромат, добавят се тонове на подправки, дъб, дим,шоколад, ванилия и канела. Обикновено вината разкриват максималните си качества след 3 до 10-годишно отлежаване. Добре структурираните вина от сорта са годни за отлежаване до няколко десетилетия.

Шардоне

Тамянка

Розе

Ризлинг

Мерло

Каберне

Бокс - Ризлинг, Шардоне, Тамянка

Бокс - Каберне Совиньон и Мерло

Бокс - Розе

Бокс 5л - Ризлинг, Шардоне, Тамянка

запишите се за нашия нюзлетър