Ризлинг

вино, бяло вино, Вила Гривица, Ризлинг, Вино Ризлинг

Ризлинг

интензивен зеленикаво златист цвят

нежен аромат

сух послевкус

15.90лв.

Вила Гривица Ризлинг е бяло вино с наситен, интензивно зеленикаво златист цвят. То ще Ви поднесе нежен аромат на бели цветове, бяла праскова и круша. Опитвайки нашия Ризлинг ще се насладите на балансиран плодов вкус и свежест, а в послевкуса ще усетите лека сухота.

Чаша Ризлинг е подходяща компания към всички вегетариански ястия, с морски дарове, или с пилешко месо.

Ризлингът е стар благороден бял винен сорт с произход от земите по течението на реките Рейн и Мозел в Германия. Името му се споменава в немски документи за първи път през 15-ти век. Сега сортът е разпространен и в много лозарски страни под имената Немски ризлинг, Ризлинг Ренано, Рейнризлинг, Рейнски Ризлинг, Белый рислинг и др. Виното от Ризлинг не е много познато сред винолюбителите в България, но впечатляващите вина от сорта са едни от най-високо ценените бели вина в света. Сухият Ризлинг се съчетава добре с вегетариански ястия, морски дарове, пилешко, патешко и др.

Виното Ризлинг притежава богат и многопластов ароматичен профил. Доминират бели цветове като жасмин и акация, костилкови плодове – праскова, кайсия, жълта слива, екзотични – манго, лайм и ананас. Долавят се пчелен мед и восък, както и прословутите “петролни” акценти, които са по-осезаеми при отлежалите вина.

Шардоне

Тамянка

Розе

Ризлинг

Мерло

Каберне

Бокс - Ризлинг, Шардоне, Тамянка

Бокс - Каберне Совиньон и Мерло

Бокс - Розе

Бокс 5л - Ризлинг, Шардоне, Тамянка

запишите се за нашия нюзлетър