Мерло

Мерло

Интензивен рубинов цвят

Аромат на малина и череша

Финал на слива конфи

15.90лв.

Вила Гривица Мерло притежава интензивен рубинов цвят с леки гранатови оттенъци. Дълбокият му плодов аромат на малина и дива череша се преплита майсторски с полъх на източни подправки. На самия финал добре структурираният му вкус ще Ви поднесе синя слива конфи.

Нашето Мерло е подходящо както за класическата френска и италианска кухня, така и за традиционните български ястия.

Мерло е винен сорт грозде с произход Франция. Добил е популярност с червените вина от Бордо, които са съчетания между Каберне совиньон, Каберне фран и Мерло. Във Франция сортът Мерло е най-популярен в областите Померол и Сейнт Емилион. Мерло е втория най-разпространен винен сорт грозде в света след Каберне Совиньон.

 В България сортът Мерло е разпространен в почти цялата страна. Като стил червените вина от Мерло варират от мощни, с богато тяло вина с висок алкохол и изразени конфитюрени аромати, шоколод и кафе, през елегантни, структурирани плодови вина с аромати на слива, горчива череша, шоколад и тютюн, до по-леки вина с аромати на ванилия и червени костилкови плодове. Виното от Мерло допълва чудесно спагети с доматен сос, пици, печено пиле с картофи, пуешко и свинско. Червените вина от Мерло се характеризират с аромати на слива, която преминава в аромат на конфитюр от сливи и петмез при по отлежалите и зрели вина. Усещат се череша, малина, графит, мока, тютюн и ванилия. Обикновено вината са елегантни със сочна плодовост, имат балансирано меко тяло, меки танини, умерена киселинност. Това ги прави предпочитаните червени вина от дамите.

Шардоне

Тамянка

Розе

Ризлинг

Мерло

Каберне

Бокс - Ризлинг, Шардоне, Тамянка

Бокс - Каберне Совиньон и Мерло

Бокс - Розе

Бокс 5л - Ризлинг, Шардоне, Тамянка

запишите се за нашия нюзлетър