Мерло barrel aged

Мерло barrel aged

Интензивен рубинов цвят

Аромат на малина и череша

Финал на слива конфи

29.90лв.

Вила Гривица Мерло притежава интензивен рубинен цвят. Интригуващ, пикантен нос с нотки на сушена синя слива, боровинки, кожа, дим. Балансирано тяло с меки танини и усещане за черна череша, подправки. Дълъг финал с черен шоколад.

Подходящо за печени картофи, агнешко с розмарин, пушена сьомга, стекове, задушено с много подправки, шоколадов кейк с мока.

Мерло е винен сорт грозде с произход Франция. Добил е популярност с червените вина от Бордо, които са съчетания между Каберне совиньон, Каберне фран и Мерло. Във Франция сортът Мерло е най-популярен в областите Померол и Сейнт Емилион. Мерло е втория най-разпространен винен сорт грозде в света след Каберне Совиньон.

 В България сортът Мерло е разпространен в почти цялата страна. Като стил червените вина от Мерло варират от мощни, с богато тяло вина с висок алкохол и изразени конфитюрени аромати, шоколод и кафе, през елегантни, структурирани плодови вина с аромати на слива, горчива череша, шоколад и тютюн, до по-леки вина с аромати на ванилия и червени костилкови плодове. Виното от Мерло допълва чудесно спагети с доматен сос, пици, печено пиле с картофи, пуешко и свинско. Червените вина от Мерло се характеризират с аромати на слива, която преминава в аромат на конфитюр от сливи и петмез при по отлежалите и зрели вина. Усещат се череша, малина, графит, мока, тютюн и ванилия. Обикновено вината са елегантни със сочна плодовост, имат балансирано меко тяло, меки танини, умерена киселинност. Това ги прави предпочитаните червени вина от дамите.

Шардоне

Тамянка

Розе

Ризлинг

Мерло

Каберне

Импресия бяло

Импресия червено

Импресия розе

Ризлинг barrel aged

Шардоне barrel aged

Мерло barrel aged

ЕПВ "Шардоне" екстра сухо

ЕПВ Розе "Каберне совиньон" екстра сухo

Бокс - Ризлинг, Шардоне, Тамянка

Бокс - Каберне Совиньон и Мерло

Бокс - Розе

Бокс 5л - Ризлинг, Шардоне, Тамянка

запишите се за нашия нюзлетър